Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tassudippi

Kauan kaivattu kurakausi! Ihan totta, lumi kyllästyttää niin paljon, että kurakin on kaunista. Ja sitähän riittää. Kotiin ei pääse millään kurattomana, koska rivitalomme kävelytiet ovat hiekka- eli kurateitä. Oven edessä  möllöttää valtava kuralammikko, koska tien kallistus on väärin eikä vesi häviä kuin haihtumalla/imeytymällä.

Kolmen koiran tassuputsi vaatii siis voimistelua muutaman kerran päivässä. Tunnelma on lämmin ja läheinen, kun kolme koiraa ja yksi matte ähräävät tassuhommissa parin neliön tuulikaapissa. Unelmien unelma olisi tietysti oikea kuraeteinen, jossa olisi vesipiste, ritilä ja hiekanerotuskaivo. Mutta ei hätää, meillä on sentään tassudippi!

Yksinkertainen ja toimiva systeemi: Otetaan tukeva muovinen litran mehukannu. Lasketaan puolilleen sopivan haaleaa vettä. Lämmin pyyhe odottaa patterin päällä. Lenkiltä palatessa dipataan tassu kerrallaan. Kuivataan. Toinen lenkittäjä vaihtaa vettä välillä. Siistiä ja nopeaa. Koirat Pikku-Huldaa myöten ovat täysin tottuneet systeemiin ja nostelevat kiltisti koipiaan. Valmis tassuasiakas saa namin palkakseen ja tekee tilaa seuraavalle.

1 kommentti:

  1. Meidän kahden koiran tassudippi toimii näin: Ennen lenkille lähtöä laitetaan pesuvatiin valmiiksi vettä, joka odottaa tuulikaapissa kuraisia koiran tassuja. Kotiin tullessa nostetaan vati pihalle ja dipataan molempien rekkujen tassut sinne kaksi kerrallaan. Koska molemmat vastustavat vielä toistaiseksi tätä toimitusta, niin koiran selkään on hypättävä kuin hevosen selkään konsanaan ja sitten vaan tassuista kiinni ja vatiin. Sama takatassuille. Sitten sisällä kuivataan.

    Rasittavaa puuhaa, toivotaan että saadaan hiekkakuorma tuohon pihalle!

    Toivoo naapuri :)

    VastaaPoista