Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Sohvakonservatiivit

Mitä yhteistä on miehillä ja koirilla? Niiden mielestä kodin sisustukseen ei saa kajota. Kaikki kapistukset ovat täsmälleen oikeilla paikoillaan. Niitä on aivan turha siirtää yhtään mihinkään. Ainakaan useampaan kertaan peräkkäin. Kumma kyllä uroskoirat ja narttukoirat ajattelevat asiasta samalla tavalla, pohtii sisustuksellisessa oppositiossa oleva ihmisnaaras.

Kevät on sitä aikaa, jolloin sisustusvimma pyyhkäisee järjen matten päästä. Yleensä hän tarttuu sohvan nurkkaan kiinni ja käyttää sellaista kamalaa ja vanhanaikaista sanaa, että sillä on joku VISIO. Visio tarkoittaa vissiin samaa kuin sohva, koska sohvaan se tarraa kiinni. Sitten se alkaa säätää, että: "käännetääs..hmmm ei sovikaan, puol metrii liian pitkä..."

Siihen isäntä toteaa, että: "meillä on ainakin kolme metrimittaa, joten voisko ensin vaikka mitata?" Johon matte sanoo, että: "eihän mitatessa näe sitä VISIOTA, siis miltä kaikki näyttää siirrettynä." Siihen isäntä ei sano mitään. Noin looginen perustelu vie tietysti kenet tahansa sanattomaksi. 

Sohvahomma jatkuu, matte alkaa vasta lämmetä. "Hei kuule, nyt mä tiedän...mitä jos kokeillaan, että puretaan kaikki kirjat hyllystä ja laitetaan sille seinälle...ääh, ei oo kiva...ehkä se vanha paikka sittenkin..."

Sisustusvastaiset yksilöt reagoivat kukin tavallaan. Vappu livahtaa yläkertaan turvaan. Helka tarkkailee tilannetta pöydän alla. Pentu pissii lattialle. Arvatkaa mihin ryhmään mies kuuluu? 

Vimmatun sohvanpyörittelyn ja hikisen puhjaamisen jälkeen huonekalut ovat marssineet täyden ympyrän huoneessa. Kaikki on paikallaan ja ennallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti