Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. tammikuuta 2011

Hulda tuli taloon

Mustaterrieri Zornoi Juliska eli kotoisammin 'Hulda' ajeli halki lumen ja jään Hämeenlinnasta Hankoon. Kolmen tunnin automatka meni pehmeään peittoon kääriytyneenä unten mailla. Autoilu näytti olevan ensikertalaiselle pikkupähkinöitä - ei mikään iso juttu, josta olisi kannattanut uikuttaa tai protestoida. Koska voimia oli ladattu reilusti, perillä oli energiaa reilusti!

Parasta esitellä tässä vaiheessa tassutrion vanhemmat siskot. Cindyhill Free At Last eli 'Vappu' on kolme ja puoli vuotta sitten vapun tienoilla syntynyt borderterrieri. Druzkaya Charodeyka eli 'Helka' on pian puolitoistavuotias mustaterrieri. Meillä asuu leikkisää, liikkuvaa, hoksaavaa ja välillä varsin riehakasta sakkia.

Koska meidän talouden naisväestä kukaan ei edusta hillittyä ja pidättyväistä naistyyppiä, Pikku-Huldan vastaanoton tapa ja laatu herätti meissä ihmisissä pientä kutinaa. Osasimme odottaa koirien taholta kaikkea muuta (pientä karttelua, murinaa, pennun komentamista, mustasukkaisuutta jne), mutta emme tätä...

Pikku-Hulda pantiin lattialle haisteltavaksi. Se tarkkaili uutta kotiaan pistävästi sinisillä pennunsilmillään, huojui hontelosti puolelta toiselle pieni tukka uunon näköisesti pörhöllään. Sitten se hypähti leikkikumarruksen eteenpäin ja päästi kimeän haukkusarjan niin kovalla äänellä, että korvissa alkoi soida. Helka (elopaino n. 50 kg) ja suuri ketunmetsästäjä Vappu hyppäsivät säikähdyksestä metrin ilmaan ja syöksyivät turvaan...toinen isännän ja toinen emännän kainaloon. Sieltä tarkkailtiin ilmestystä takajalat täristen. Kummankin silmistä voi lukea, että "minkä halvatun otuksen te toitte tänne ja ennen kaikkea miksi?!"

No, tilanne rauhoittui illan mittaan ja kummallakin seniorilla oli kova kiire tarkistamaan iltalenkin jälkeen, onko SE vielä kotona. Olihan SE ja voi sitä iloista hännähuiskintaa. Selvästi pelkäsivät, että se joku jännä on kadonnut yhtä mystisesti kuin saapuikin.

Hulda ei vingu eikä ikävöi lainkaan. Ponteva ja ujostelematon kaveri! Ruoka syötiin viimeiseen muruun ja vähän teräskuppiakin yritettiin kalvaa sen lisäksi. Vesikippo on löydetty ja koko asunto on tutkittu perusteellisesti. Huolelliset koemaistelut kuuluvat tutkimuksiin. Nyt nukuttaa vietävästi.

1 kommentti:

  1. Onnea matkaan Huldalle ja kärsivällisyyttä Vapulle ja Helkalle:)

    VastaaPoista